ISO 22000

Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ

Türkiye Elektrik İletim A.Ş. (TEİAŞ) kapsamındaki mutfaklarda (Merkez Mutfak, Enerji Misafirhanesi Mutfağı ile Enerji Kreş ve Anaokulu Mutfağı) gıda mevzuatı çerçevesinde tüketicilerin beklentileri doğrultusunda güvenilir yemek üretimi ve sunumu gerçekleştirmek, yemek üretimi ve sunumunu gerçekleştirirken gerekli hijyen şartlarını (personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.) sağlamak, gıda güvenliği tehlikelerine karşı önleyici bir yaklaşım sergilemek amacıyla TS EN ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi kurulmuştur. 

Bu kapsamda, Kuruluşumuz 2022 yılında Merkez Mutfak, Enerji Misafirhanesi Mutfağı ile Enerji Kreş ve Anaokulu Mutfağında TS EN ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgesini almaya hak kazanmıştır.




GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ



Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi kapsamındaki mutfaklarda, yürürlükteki yasal ve düzenleyici şartlar doğrultusunda kaliteli ve güvenilir yemek üretimi ve sunumu gerçekleştirerek, tüketicilerin gereklilikleri ve beklentileri doğrultusunda memnuniyetin sürekliliğini temel ilke olarak benimsemiştir.

Bu ilke doğrultusunda gıda güvenliğini sağlamak için;

• Gıda güvenliğini sürekli kılacak bir yaklaşım sergileyerek sağlıklı ve hijyenik ortamlarda ürünler üretmeyi,

• Çalışanlarımızın kaliteli ve güvenilir gıda üretimi ile hijyen ve sanitasyon konularında eğitim almalarını sağlayarak gıda güvenliği hakkında yetkinliği arttırmayı,

• Gıda Güvenliği Yönetim Sistemini uygularken iç ve dış iletişimin etkililiğini ve sürdürülebilirliğini sağlamayı,

• Faaliyetlerin gerçekleşmesi sırasında meydana gelebilecek gıda güvenliği tehlikelerinden korunmak amacıyla önleyici bir yaklaşım benimsemeyi,

• Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin getireceği kazanımlara dair bilinç oluşturmayı ve sistem uygulamalarının gözden geçirilerek sürekliliğini sağlamayı,

• Tüketicilerin beklentilerini göz önüne alarak hedefler doğrultusunda istenilen şartlarda yemek üretimi ve sunumu gerçekleştirmeyi,

• Tüketici memnuniyetine yönelik çalışmalarla sürekli gelişerek ve iyileşerek kaliteli ve güvenilir yemek üretiminde ilgili yasal şartlara uymayı garanti altına almayı,

taahhüt eder.


ORHAN KALDIRIM
Yönetim Kurulu Başkanı
Genel Müdür