ENTSO-E Gözlemci Üyelik Anlaşması İmzalandı

December 16, 2022
entso-e_gozlemci_uyelik_1

13 Aralık 2022 tarihinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de ENTSO-E Genel Merkezinde Teşekkülümüz ile ENTSO-E arasında akdedilecek olan Gözlemci Üyelik Anlaşması için bir imza töreni düzenlendi. Gözlemci Üyelik Anlaşması, 1 Ocak 2023'te yürürlüğe girecek şekilde üç yıllık bir süre için geçerli olacaktır. 


Bu anlaşma ile Avrupa İletim Sistemi İşletmecileri, enterkonnekte güç sistemlerine yönelik işbirliğini güçlendirme, geliştirme ve bununla birlikte Avrupa ve ötesinde ışıkları her zaman açık tutma sorumluluklarını yerine getirmeye devam etme taahhütlerini ifade etmektedir.


Söz konusu imza törenine Teşekkülümüzden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürümüz Sn. Orhan KALDIRIM, Genel Müdür Yardımcımız Sn. Deniz COŞKUN, Planlama ve Yatırım Yönetimi Dairesi Başkanı Sn. Serhat METİN ve Dış İlişkiler Müdürü Sn. H. Mehmet KARA katılım sağlarken; ENTSO-E’den ENTSO-E Başkanı Hervé LAFFAYE, ENTSO-E Başkan Yardımcısı Zbynek BOLDIS, ENTSO-E Yönetim Kurulu Başkanı Joachim VANZETTA, ENTSO-E Genel Sekreteri Sonya TWOHIG ve ENTSO-E Sistem Operasyon Komitesi Başkanı Tahir KAPETANOVIC katılım sağlamıştır. Törende ayrıca, Belçika’daki Türkiye Büyükelçiliği’nden Enerji Uzmanı Sn. Abdulaziz ÜNAL da hazır bulunmuşlardır.


Teşekkülümüz Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Sn. Orhan KALDIRIM imza töreninde yaptığı konuşmada TEİAŞ'ın Kıta Avrupası senkron alanının istikrarına olumlu katkısının altını çizerek Anlaşmanın ENTSO-E ile TEİAŞ arasındaki teknik ve operasyonel işbirliğinin daha da geliştirmesi dileklerini ifade etmişlerdir.


ENTSO-E Başkanı Sn. Herve LAFFAYE ise Gözlemci Üyelik Anlaşmasının imzalanması ile işbirliğini güçlendirecek ve iletim sistemi kararlılığını korumak için en iyi uygulamaların paylaşımını destekleyecek olan Anlaşma üzerinde çalışan herkesi tebrik etmiştir.


 

Medya Galerisi

entso-e_gozlemci_uyelik_2

Benzer Haberler

400 kV Van Back to Back-Khoy Enterkonneksiyon Hattı İşletme Anlaşması İmzalandı

Bakanımız Sayın Dr. Alparslan BAYRAKTAR'ın Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğümüzü Ziyareti

Bölgesel Kariyer Fuarları Başladı

IPTO ile Teşekkülümüz Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

4. SEERC 2023 İstanbul Konferansı

Genel Müdürümüz Sayın Orhan KALDIRIM ”Nahçıvan-Yeşil Enerji Bölgesi” Uluslararası Konferansı'na K...

TEİAŞ Akademi'ye Uluslararası Ödül

Gürcistan Sistem İşletmecisi GSE ile İşbirliği Toplantısı

Bakanımız Sayın Alparslan BAYRAKTAR'ı tebrik eder ve görevinde başarılar dileriz

Basın Açıklaması