Basın Açıklaması

April 29, 2023
basin_aciklamasi

BASIN AÇIKLAMASI

29.04.2023

 

28.04.2023 tarihinde Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli yanında yürütülen altyapı çalışması sırasında İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin (İSKİ) isale hattı zarar görmüştür.

İSKİ Genel Müdürü Şafak BAŞA konu ile ilgili yapmış olduğu açıklamada “Eyüpsultan Silahtarağa Tüneli yanında çalışma yapan TEİAŞ yüklenici firmasınca 600'lük isale hattımıza zarar verilmiş olup, ekiplerimiz ivedilikle onarım çalışmasına başlamıştır. Hattımıza zarar verenler ve vatandaşımızı mağdur edenler hakkında yasal başvuru yapılacaktır." değerlendirmesinde bulunmuştur. İSKİ Genel Müdürü Şafak BAŞA’nın yapmış olduğu asılsız ve gerçek dışı bu açıklama, birçok basın yayın organlarında yer almıştır.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi için basın açıklamasına ihtiyaç duyulmuştur.

 

154 kV Beşyüzevler-Silahtar GIS Yeraltı Güç İletim Kablosu işi ihalesi için Demirer Kablo Tesisleri ve Sanayi Ticaret A.Ş. ile Teşekkülümüz arasında 15 Haziran 2022 tarihinde sözleşme imzalanmış ve 24 Haziran 2022 tarihinde yüklenici firmaya yer teslimi yapılmıştır. İşin süresi 420 gündür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Koordinasyon Müdürlüğünden 09 Şubat 2023 tarihinde UTK2023/640 sayılı Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyon Kararı ile çalışma esnasındaki ulaşım planı onaylanmıştır. Yine İBB Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden 06 Mart 2023 tarihinde kazı ruhsatı alınmıştır. Çalışma öncesinde tüm alt yapılara ait koordinatlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Altyapı Koordinasyon Müdürlüğünden temin edilmiş ve gerekli tedbirler alınmıştır. Verilen bilgilerden anlaşılacağı üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilgili tüm birimlerinin bilgisi ve izni ile çalışmalara başlanmıştır.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Altyapı Koordinasyon Müdürlüğü tarafından verilen, Eyüpsultan ilçesi, Gür Sokakta bulunan İSKİ’ye ait su borusu koordinatları ile sahadaki koordinatlar birbiri ile uyuşmamaktadır. Bu durum 28 Nisan 2023 tarihinde yüklenici firma tarafından sahada yapılan çalışmalar esnasında fark edilmiştir. Yüklenici firma su borusunda sızıntı olduğunu tespit etmiş ve 14:55’te İSKİ ye bağlı yetkililere bu durum ile ilgili bilgilendirme yapılmış olup, 15:05’te ana boru patlamıştır. Patlama anında bölgede Teşekkülümüze ait herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.

 

Teşekkülümüz Enerji İletim Tesislerini planlarken Hatlarımıza 3. Şahıslarca oluşturulabilecek her türlü hasar ve arızaya karşı Elektrik Enerjisinin sürekliliğinin sağlanması için alternatif iletim tesisleri planlayarak Elektrik Enerji arz güvenliğini sağlamaktadır. Bölgede su kesintilerine neden olan isale hattının bugüne kadar neden alternatiflerinin tesis edilmediği hususu da tarafımızca anlaşılamamıştır.  

 

Kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla arz ederiz.

 

Benzer Haberler

400 kV Van Back to Back-Khoy Enterkonneksiyon Hattı İşletme Anlaşması İmzalandı

Bakanımız Sayın Dr. Alparslan BAYRAKTAR'ın Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğümüzü Ziyareti

Bölgesel Kariyer Fuarları Başladı

IPTO ile Teşekkülümüz Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

4. SEERC 2023 İstanbul Konferansı

Genel Müdürümüz Sayın Orhan KALDIRIM ”Nahçıvan-Yeşil Enerji Bölgesi” Uluslararası Konferansı'na K...

TEİAŞ Akademi'ye Uluslararası Ödül

Gürcistan Sistem İşletmecisi GSE ile İşbirliği Toplantısı

Bakanımız Sayın Alparslan BAYRAKTAR'ı tebrik eder ve görevinde başarılar dileriz