Aklınla Verimli Yaşa

August 24, 2022
aklınla verimli yaşa

Yaşam standartlarınızdan taviz vermeden enerji tüketiminizi azaltarak hem cebinizi hem çevreyi hem de geleceğinizi koruyabilirsiniz. Nasıl mı? Enerji tüketimi sırasında oluşan kayıpları önleyerek! Gelin, hayatımızda büyük önem taşıyan ve bize nice zorluklarla ulaşan enerjiyi evde, yolda, işte, okulda daha verimli kullanalım, aklımızla verimli yaşayalım!

Enerji Verimliliği Nedir? 

Enerji Verimliliği: Binalarda yaşam standardını ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmeler de ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim hizmet veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır. Bir bakıma yaşam standartlarını değiştirmeden tasarruf etmektir. 

Peki yaşam standartları derken nelerden bahsediyoruz? Hepimiz günlük hayatımızda belli bir enerji harcıyoruz. Evimizdeki beyaz eşyalar, arabamızdaki yakıt, iş yerimizde ya da okulumuzdaki ısıtma/soğutma sistemleri…  Şöyle düşünün; annemizin haftada 5 kere çalıştırdığı çamaşır makinesi yine haftada 5 kere çalışacak, arabanız yine her gün işten eve gitmeye devam edecek, iş yeriniz yine ısınacak, ama tek bir farkla! Enerjiyi verimli kullanıp tasarruf ederek! Eski tip çamaşır makinesini A+++ enerji sınıfı bir makine ile değiştirirseniz, klimayla camları aynı anda açmamak gibi birkaç basit önlem alarak arabanızı verimli sürüş teknikleriyle kullanırsanız ya da iş yerinizde veya evinizde soğuk havayı dışarıda tutacak ısı yalıtımı yaptırılmışsa bunların hepsi verimlilik demek. Hem de alışkanlıklarınızdan, hayat kalitenizden hiçbir şey kaybetmeden!

 

 

Video Gallery

Benzer Haberler

400 kV Van Back to Back-Khoy Enterkonneksiyon Hattı İşletme Anlaşması İmzalandı

Bakanımız Sayın Dr. Alparslan BAYRAKTAR'ın Trakya Yük Tevzi İşletme Müdürlüğümüzü Ziyareti

Bölgesel Kariyer Fuarları Başladı

IPTO ile Teşekkülümüz Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

4. SEERC 2023 İstanbul Konferansı

Genel Müdürümüz Sayın Orhan KALDIRIM ”Nahçıvan-Yeşil Enerji Bölgesi” Uluslararası Konferansı'na K...

TEİAŞ Akademi'ye Uluslararası Ödül

Gürcistan Sistem İşletmecisi GSE ile İşbirliği Toplantısı

Bakanımız Sayın Alparslan BAYRAKTAR'ı tebrik eder ve görevinde başarılar dileriz

Basın Açıklaması